Kaart van Key Largo
» Grotere kaart weergeven

Key Largo links » Key Largo Tourism (off.)
» Tripadvisor over Key Largo
» Key Largo Wikipedia
» Key Largo hotels (20)

Weer in Key Largo

Key Largo video

Key Largo

Op ongeveer een uur rijden van de internationale luchthaven van Miami ligt het langste en meest noordelijke eiland van de Florida Keys: Key Largo. Dit eiland wordt ook wel de duikhoofdstad van de wereld genoemd, maar is voor elke watersporter een waar paradijs. Key Largo ligt tussen het beroemde Everglades National Park en het enige levende Noord-Amerikaanse koraalrif.

De eilanden Key Largo en Islamorada vormen dan vaak ook een prima startpunt voor een bezoekje aan de Everglades. Vanuit verschillende accommodaties worden boot- en kanotochten door dit gebied aangeboden waar je veel verschillende watervogels en alligators kunt bewonderen. Naar Key Largo ga je echter vooral voor de unieke onderwaterwereld.

Christusbeeld in John Pennekamp Coral Reef State Park      Key Largo, eiland van de Florida Keys      Huur een boot in Key Largo

John Pennekamp Coral Reef State Park
Het oudste onderwaterreservaat van Amerika is het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit reservaat maakt onderdeel uit van Florida Keys Marine National Sanctuary. Dit gebied ligt aan beide kanten van de Florida Keys in de wateren van de Atlantische Oceaan, de Golf van Mexico en Florida Bay en zit vol met koraalriffen, mangrovebossen en zeegrasvelden. Key Largo wordt dan ook gerekend tot de mooiste duiklocaties ter wereld door de levende riffen met 55 koraalsoorten en meer dan 600 vissoorten.

Pennekamp is ongeveer 40 kilometer lang, loopt 5 kilometer de Atlantische Oceaan in en is ook bekend om het grote Christusbeeld dat op de bodem staat. Het natuurreservaat is niet alleen voor ervaren snorkelaars en duikers een paradijs. Door het ondiepe rif is het hier ook een prima plek voor beginners die hun duikbrevet willen halen en voor kinderen. Je kunt hier een duik- en/of snorkelexcursie boeken, op een 'glassbottom' boot meevaren of een boot of kajak huren om op eigen gelegenheid het heldere water te verkennen.

Spiegel Grove
Ervaren duikers kunnen voor de kust van Key Largo op zoek gaan naar de vele scheepswrakken die hier liggen. Zo kun je op hier op 40 meter diepte het Amerikaanse marineschip Spiegel Grove bezoeken. Dit is een van de grootste schepen dat tot zinken is gebracht om er uiteindelijke een kunstmatig rif te creeren. De Spiegel Grove ligt aan het begin van de zogenaamde 'Shipwreck Trail', een 160 kilometer lang spoor van oorlopgsschepen die hier op de bodem liggen.