Kaart van Islamorada
» Grotere kaart weergeven

Islamorada links » Islamorada Tourism (off.)
» Tripadvisor over Islamorada
» Islamorada Wikipedia
» Islamorada hotels (15)

Weer in Islamorada

Islamorada video

Islamorada

Islamorada is een waar paradijs voor sportvissers. Niet voor niets wordt het ook wel de 'fishing capital of the world' geboemd. Veel beroemdheden hebben hier hun hengel uitgeworpen en tal van visrecords werden op Islamorada gebroken.

Voorbij Key Largo, tussen de koraalriffen van het Florida Keys National Marine Sanctuary, de Straat van Florida en de beroemde Everglades ligt Islamorada, ook wel 'Village of Islands' genaamd. Dit omdat het uit een zestal grote eilanden (Indian Key, Lignumvitae, Lower Matecumbe, Plantation Key, Upper Matecumbe en Windley Key) en diverse kleine eilandjes. De mogelijkheden op Islamorada zijn zeer uitgebreid. Zo kun je er bijvoorbeeld kiteboarden, kajakken, duiken, snorkelen, vissen op marlijnen, zwemmen met dolfijnen en zeeleeuwen, relaxen op de mooie stranden en nog veel meer.

Vissen in de wateren rond Islamorada      Islamorada, ideaal om te watersporten en te relaxen      Trouwen op Islamorada

Vissen rond Islamorada
Islamorada is een uniek gebied voor sportvissers. Je hebt hier als het ware twee visgebieden in een: 's ochtends vis je op marlijn in de diepe Atlantische Oceaan en 's middags vis je in de ondiepe wateren van Florida Bay op rode poon, snoek of tarpon. Door de golfstromen is het in bepaalde seizoenen ook mogelijk om te vissen op de goudmakreel (mahi mahi) en tonijn. Uiteraard kun je op pad gaan met een bekwame kapitein, maar ook vanaf de kant kun je prima vissen. Op Islamorada kun je aan het eind van dag je vangst meenemen naar een restaurant waar ze de vis heerlijk zullen bereiden.

Theater of the Sun
Een aanrader voor gezinnen is een bezoekje te brengen aan het Theater of the Sea. Hier vind je dolfijnen-, papegaaien- en zeeleeuwenshows, kun je een boottocht maken met de bodemloze boot en kun je een rondleiding krijgen langs een tentoonstelling over het leven onder water. De toegang tot het heerlijke strand van de lagune is inclusief en hier kun je perfect zwemmen en zonnebaden. Ook zijn er diverse restaurants en winkeltjes. Extra bijzonden bij het Theater of the Sea zijn de optionele (niet inclusief in de prijs) interactieve programma's met dolfijnen, roggen en zeeleeuwen.

Tarpons
Op verschillende plaatsen op Islamorada is het mogelijk om tarpons te voeren. Bij Robbie's Marina kun je een emmer met visjes kopen. De tarpons, ook wel silver kings genoemd, vind je bij de dokken waar ze regelmatig uit het water op springen om uit je hand te eten. De aanwezige pelikanen hopen ook een graantje mee te pikken. Vanaf Robbie's Marina kun je ook kajak- en paddleboardtochten maken.